Glass (one and three) (1965), Joseph Kosuth | Kröller-Müller Museum | case study ‘Inside Installations’ | Foto Sanneke Stigter

Kunststofdag 2015

Lijmen en tapes

donderdag 11 juni, 10-17 uur


Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed | RCE, AmersfoortOp donderdag 11 juni organiseren SBMK en RCE de jaarlijkse kunststofdag. Dit keer met als thema lijmen en tapes, op veler verzoek. De dag bestaat uit presentaties van onderzoekers, producenten en restauratoren uit binnen- en buitenland. Zij behandelen onderwerpen als:
Plastic tapes
Wat zijn plastic tapes en welke eigenschappen hebben ze?
Lijmen voor kunststoffen
Wat zijn de eigenschappen van diverse lijmen?
Het lijmen van plastic kunstobjecten
Bevindingen en voorbeelden uit twintig jaar praktijkervaring
Het verlijmen van polypropyleen kunstvoorwerpen
Een onderzoek naar de geschiktheid van commerciële polypropyleenlijmen voor gebruik binnen de restauratie van moderne en hedendaagse kunst

Case studies
Er komen verschillende case studies aan de orde waarin de kunstenaar veel tape heeft toegepast of waarin lijmen en tapes onontbeerlijk waren voor de restauratie. Voorbeelden die we bespreken zijn werken van: Paul McCarthy, Robert Rauschenberg, Panamarenko, Alptekin, Henk Peeters en Thomas Hirschhorn.
Zelf een case, vraag, probleem of oplossing inbrengen? Van harte welkom! Laat het ons weten.

Schrijf je vast in; zodra alle sprekers definitief hebben toegezegd, ontvang je het programma.

Inschrijving
De dag kost 95 euro excl. BTW. Als je werkzaam bent bij een organisatie die financieel bijdraagt aan de SBMK, is de dag gratis. Als je twijfelt, kijk bij ‘financiering’ voor meer informatie.
Om in te schrijven stuur je een e-mail naar aanmelden@sbmk.nl.

<< terug naar lijst projecten