english

Folkert de Jong, Circle of Trust (Mother and Son), 2009

SBMK dag 2018

woensdag 14 november 2018
Centraal Museum Utrecht

Plastics

SBMK organiseert elk jaar een SBMK-dag. Het ene jaar met een thema en (inter)nationale key note speaker. Het andere jaar zonder specifiek thema met diverse actuele onderwerpen en case studies. Deelnemers komen in de eerste plaats voor de inhoud van de presentaties en workshops, maar zeker ook voor de ontmoetingen met (oud)collega’s. Bovendien is er de gelegenheid om het museum te bezoeken waarin de dag plaatsvindt. Dit jaar is er een engelstalige SBMK-dag over plastics in combinatie met de tweedaagse SBMK Summit on (inter)national collaboration het Symposium Acting in Contemporary Art Conservation. Je kunt een driedaags programma samenstellen of alleen kiezen voor de SBMK-dag, dan wel de tweedaagse summit.

Een van de onderwerpen is het Nederlandse project over identificaties van kunststoffen buiten het laboratorium. Er zullen presentaties zijn van verschillende conserveringen van verschillende soorten kunststoffen uit heel Europa. Internationaal gerenommeerde kunstenaar Folkert de Jong is keynote speaker, aangezien plastics zijn favoriete materiaal zijn om mee te werken.

Kosten
De dag kost 125 euro of 75 euro voor medewerkers van een SBMK-partner (Zie hiervoor de voorwaarden) of studenten, beide exclusief BTW en inclusief lunch, borrel en toegang tot het museum.
gerelateerde activiteiten
SBMK Summit

SBMK-dag 2020
SBMK-dag 2017
SBMK-dag 2016
SBMK-dag 2015
SBMK-dag 2014
SBMK-dag 2013
SBMK-dag 2012
SBMK-dag 2011
SBMK-dag 2008
SBMK-dag 2005

gerelateerde projecten
project plastics

documenten